Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade
Zalig tafelen in de Zeepfabriek van Etten-Leur
Zalig tafelen in de Zeepfabriek van Etten-Leur

Zeepfabriek De Ster ligt op 100 meter van het historische winkelhart van Leur (Etten-Leur Noord). Het gebouw ligt aan de Geerkade in het oude industriegebied en is in 2005 gerestaureerd door BOEi. De voormalige zeepfabriek is nu een levendige locatie met horeca en kantoor.

De Blokhuispoort
Volop vrijheid in de oude gevangenis

De Blokhuispoort heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de lange geschiedenis van Leeuwarden. Oorspronkelijk bedoeld als onderdeel van de fortificatie van de Friese hoofdstad, maar sinds 1560 ingericht als gevangenis. Tegenwoordig is de Blokhuispoort een belangrijk ontmoetingspunt op zowel zakelijk als cultureel vlak.

Schoolgebouw Van Heutszkazerne: loftwoningen in Kampen
Luxe loftwoningen in de Van Heutszkazerne

Concrete sloopplannen dreigden in 2016 het einde te betekenen voor het statige schoolgebouw van de Van Heutszkazerne in Kampen. De gemeente Kampen wees de plannen echter af, waarna er ruimte ontstond voor een nieuwe functie van het oude schoolgebouw.

De Stichting Stadsherstel Kampen attendeerde daarom BOEi op het monumentale gebouw, waarna als eerste een haalbaarheidsonderzoek werd uitgevoerd. De resultaten hiervan baanden de weg vrij voor een mooie herbestemming, waarbij er in de Kampense kazerne vier fraaie loftappartementen gerealiseerd zullen worden.

Romantisch kerkje De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp
De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp

Aan de rand van het historische centrum van het Noord-Hollandse Oudorp staat op een terp een klein kerkje. Vanwege het witte pleisterwerk op de voorgevel wordt de kerk in de volksmond meestal ‘het witte kerkje’ genoemd. De voorzijde van de kerk gaat grotendeels schuil achter een grote monumentale boom. Via een slingerend pad door de voortuin loop je omhoog naar de kerk. Eenmaal boven aangekomen heb je een vrij uitzicht over de weilanden, de begraafplaats en de authentieke dorpskern.

Kwekerij Veelzorg
De kiem van eindeloos woonplezier

Het complex van Kwekerij Veelzorg ligt op een prachtige locatie te midden van de bloembollenvelden bij Hillegom. De kwekerij heeft sinds de oprichting in 1822 verschillende stadia doorlopen, wat te zien is aan de gebouwen die nog in hun oorspronkelijke staat op het terrein te vinden zijn. Het hele complex toont de geschiedenis van de bloembollencultuur, die vanaf de tweede helft van de 19e eeuw bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Hillegom en de Bollenstreek.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow