KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Onze rollen in erfgoedbeheer

Waar veel monumentenorganisaties zich specifiek toeleggen op één vakgebied, vindt BOEi het juist belangrijk om verschillende expertises te bundelen. Vanuit die gedachte vervullen we dan ook verschillende rollen op het gebied van erfgoedbeheer:

Daarbij is het bezit van monumenten niet ons voornaamste uitgangspunt. Veel liever kijken we naar de wijze waarop BOEi van toegevoegde waarde kan zijn met betrekking tot cultureel erfgoed. Afhankelijk van de situatie en het type monument kunnen we vervolgens in één van de hiervoor genoemde rollen van dienst zijn.

Door deze aanpak blijft BOEi lang aanwezig in de keten van het monument. Dat heeft een positief effect op de uiteindelijk herbestemming en dus ook het behoud van het monument. Nog te vaak gaan waardevolle objecten over van de ene op de andere eigenaar. Het monument krijgt op die manier niet de aandacht die het verdient, waardoor een optimaal eindresultaat zelden gehaald wordt.

Benieuwd in welke rol BOEi u het beste van dienst kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op, we bespreken graag wat er mogelijk is.