KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Colleges en presentaties

Het spreekt voor zich dat we bij BOEi eindeloos genieten van het werken met monumenten. Dat komt voor een groot deel door het plezier dat gebruikers van een pand beleven na de restauratie of herbestemming. Tegelijkertijd beseffen we dat ons vakgebied nog relatief nieuw is en er nog veel bewustzijn en informatie overgedragen kan worden. Dat doen we dan ook het hele jaar door in de vorm van lezingen, presentaties en colleges.

Informeren en inspireren

Het overdragen van kennis speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol. Maar we zien het ook als onze missie om de vonk voor het vak van herbestemmen over te laten springen op nieuw talent. Iets dat steeds belangrijker wordt vanwege de grote leegstand onder vastgoed in Nederland.

Maar liefst 40 miljoen m2 vastgoed staat op dit moment leeg en 5% daarvan bestaat uit monumentale panden. Het zoeken naar functies voor die monumenten is een uitdaging waarvoor alle mogelijke hulp, kennis en expertise welkom is. Het delen van informatie en het inspireren van mensen die zo de passie voor restauratie en herbestemming ontdekken zijn daarbij waardevolle middelen.

Van ledenbijeenkomst tot universiteit

De colleges en presentaties die BOEi verzorgt vinden in verschillende vormen plaats. Zo vertellen we graag over onze ervaringen op een ledenbijeenkomst van verenigingen en stichtingen. Daarnaast verzorgen we colleges op zowel universitair als HBO-niveau en zijn we actief binnen de NRP Academie, de opleiding voor renovatie- en transformatieprofessionals.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Michiel Rohlof, Hoofd Communicatie, Marketing en Fondsenwerving.

e-mail: m.rohlof@BOEi.nl
telefoon: 033 760 0814