KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

VriendenLoterij schenkt 750.000 euro voor organisatie Erfgoedparade door heel Nederland

17 februari 2022

BOEi is op feestelijke wijze verrast met een schenking van 750.000 euro van de VriendenLoterij. Met deze bijdrage organiseert BOEi een reeks voorstellingen en evenementen in leegstaande fabriekshallen, kerken en andere monumentale locaties. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

“Door publiek op unieke erfgoedlocaties te laten genieten van culturele evenementen, viert BOEi onze verbondenheid met elkaar, via kunst en cultuur. Iets waar we na de coronatijd des te meer behoefte aan hebben. We zijn dan ook blij dat wij dit bijzondere en spectaculaire project dankzij onze deelnemers kunnen steunen met een bedrag van 750.000 euro.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Sylvia Pijnenborg, directeur BOEi: “De Erfgoedparade verbindt de culturele sector aan bijzondere erfgoedlocaties, na een lange tijd van stilte en isolatie. Het is voor ons ook een nieuwe manier van het omgaan met leegstaande gebouwen, die plekken van betekenis worden. Plekken die zonder de VriendenLoterij anders pas na jaren van plannen, lobbyen en
restaureren ontsloten kunnen worden voor het publiek.”

Naast de cheque met een schenking voor de erfgoedparade, nam Pijnenborg ook nog een cheque van 769.056 euro in ontvangst. Dit bedrag bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro en een geoormerkte bijdrage van 269.056 euro.

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.

Beeld:Roy Beusker
Op de foto van links naar rechts: Jeroen Branderhorst, Daan Peters (beiden VriendenLoterij), Sylvia Pijnenborg (BOEi), Geert Friebel (VriendenLoterij), Michiel Rohlof (BOEi)