KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Oproep aan creatieve makers: erfgoedparade lanceert ‘Open Call’

18 april 2023

Oproep aan creatieve makers: erfgoedparade lanceert ‘Open Call’

De erfgoedparade, een initiatief van BOEi dat nieuwe culturele activiteiten naar onontdekt erfgoed brengt, lanceert een ‘Open Call’ voor creatieve makers. In totaal is € 100.000,- beschikbaar waarmee creatieve makers tentoonstellingen, manifestaties, modeshows of festivals naar unieke, leegstaande erfgoedlocaties in Nederland kunnen brengen. Makers hebben tot 15 mei om een bijdrage van € 2.500,-, € 5.000,- of € 10.000,- aan te vragen via erfgoedparade.nl/open-call.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “De erfgoedparade is vorig jaar van start gegaan en sindsdien zijn we veelvuldig benaderd door culturele makers met creatieve ideeën. Een opera in een fabriek, beeldende kunst op het dak van een watertoren of muziek bij een kasteel bijvoorbeeld. De Open Call helpt makers hun droom waar te maken; bijzondere activiteiten op unieke locaties. Wij zeggen: kom het maken!”

Sylvia Pijnenborg, directeur BOEi: “Het doel van de erfgoedparade is drieledig; wij willen de creatieve sector een steun in de rug bieden, leegstaande monumenten door culturele programmering nieuwe betekenis geven en publiek nieuwe, bijzondere plekken laten ontdekken. Wij zijn benieuwd wat er allemaal verzonnen wordt voor de vele verlaten plekken en lege monumenten van Nederland. Met de erfgoedparade kunnen we dromen werkelijkheid laten worden.”

Makers en instellingen hebben tot 15 mei om hun idee middels een korte video kenbaar te maken. Alle soorten culturele ideeën zijn mogelijk, op elke erfgoedlocatie in Nederland. De erfgoedparade selecteert de inzendingen op culturele kwaliteit, uitvoerbaarheid, publieksbereik en verscheidenheid. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op erfgoedparade.nl/open-call

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar.