KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Ondernemers gezocht voor Generaal de Bonskazerne in Grave

13 januari 2022

Voor de Generaal de Bonskazerne in Grave worden ondernemers gezocht die zich willen huisvesten op het voormalige kazernecomplex. Op woensdag 26 januari wordt een kijkdag georganiseerd: in de voormalige eetzaal is ruimte voor horeca en in twee omliggende gebouwen zijn 15 ateliers en kantoren beschikbaar.

De Generaal de Bonskazerne, een rijksmonument uit 1939, zit in de eerste fase van de definitieve herbestemming. BOEi is bezig om het terrein van ruim 20.000 vierkante meter nieuw leven in te blazen. Het ontwikkelplan omvat een combinatie van wonen, werken, cultuur en horeca, met respect voor de historie van het terrein en de rijksmonumenten.

Suzanne ter Harmsel, BOEi: “Het thema ‘Betrokken wonen, betrokken werken’ wordt op het hele terrein doorgevoerd. De Bonskazerne wordt omgetoverd tot een nieuw, bruisend terrein met veel verschillende functies. Er is al veel interesse vanuit mkb’ers, zzp’ers, start-ups en creatieve ondernemers om onderdeel te worden van de ontwikkelingen. Sinds vorig jaar zijn er al 25 ondernemers uit verschillende sectoren verdeeld over 3 gebouwen. Maar er is ruimte voor meer ondernemers.”

Centraal gelegen op het terrein bevindt zich de voormalige eetzaal. De ruimte beschikt over zicht op het gehele terrein: dé plek om een horeca te laten ontpoppen. BOEi is voor de eetzaal op zoek naar een creatieve pionier die mee wil groeien met de ontwikkelingen en locatie. In twee andere gebouwen biedt BOEi 15 ruimtes van 9 tot 80 vierkante meter aan voor atelier- en kantoorfuncties. De huurprijzen zijn vanaf € 100,- per vierkante meter per jaar inclusief voorschot voor de servicekosten.

Ter Harmsel: “Ondernemers die enthousiast worden van de sfeer van De Bonskazerne, lokaal betrokken zijn en onderdeel willen worden van de groeiende community op het terrein, mogen zich bij me melden!”

De open dag vindt plaats op woensdag 26 januari van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar suzanne@destadmaker.nl