KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Nieuwe toekomst oude filmzaal Generaal de Bonskazerne

5 april 2023

De oude filmzaal van de Generaal de Bonskazerne krijgt een nieuwe bestemming. Beter gezegd: ze gaat haar oude functie weer vervullen. De zaal wordt de nieuwe thuisbasis van Filmcafé Grave. Na een zoektocht van jaren vinden ze hier hun nieuwe thuisbasis.

Stichting Maas Podium, waar Filmcafé Grave onder valt, en eigenaar BOEi ondertekenden afgelopen week de overeenkomst voor de huur van de film- en theaterzaal in de voormalige Generaal de Bons Kazerne in Velp. Hiermee staat (bijna) niets meer in de weg om vanaf september van dit jaar actuele arthouse- en familiefilms te vertonen voor een breed publiek.

Maarten Slooves, voorzitter van Stichting Maas Podium en Filmcafé Grave ziet kansen voor meer dan films: “In de film- en theaterzaal zal straks ook een aanbod zijn met muziek, zang, dans en toneel en andersoortige cultuurthema’s. We zijn op dit moment druk bezig met de programmering.”

Voordat het zover is, moet er eerst nog een aantal aanpassingen worden gedaan aan de zaal. Om toekomstige gasten goed te kunnen ontvangen wil Filmcafé Grave de zaal echt mooi en sfeervol maken. Voor de bekostiging van de inrichting doet Stichting Maas Podium een beroep op haar publiek om via crowdfunding de benodigde vijftienduizend euro bijeen te brengen. Ook een bijdrage leveren? Klik dan hier.