Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Monument Masterclass Kantinegebouw ENKA Ede

23 september 2022

BOEi organiseert op woensdag 5 oktober een gratis toegankelijke ‘Monument Masterclasses’ voor particuliere en professionele monumenteigenaren in Ede. Doel is om kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De Monument Masterclass bestaat uit drie onderdelen. Ontwikkelingsmanager Han Wartna geeft een korte uitleg over de locatie waarna duurzaamheidsexpert Robert Tersmette zal ingaan op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zal Simone de Waart (Material Sense), de drijvende krachten achter het project Slotlab, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast. Aansluitend wordt door Han Wartna en bouwkundige Jan Blankestijn een rondleiding door het Kantinegebouw gegeven, waarbij wordt er ingegaan op specifieke oplossingen en geleerde lessen.

De Masterclass vindt plaats in het ENKA Kantinegebouw met inloop vanaf 18:30 uur. Aanmelden is vanwege het beperkte aantal plekken vereist. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden op www.BOEi.nl/masterclass.