Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Monument Masterclass in de Blokhuispoort over duurzaamheid en innovatie

29 juni 2022

Op woensdag 13 juli organiseert BOEi een gratis toegankelijke ‘Monument Masterclass’ in Leeuwarden voor particuliere en professionele monumenteigenaren in Friesland. Met deze masterclasses in de Blokhuispoort wil BOEi haar rol als ‘Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud’ (POM) uitdragen en kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De Monument Masterclass bestaat uit drie onderdelen. In het eerste half uur staat de Blokhuispoortgevangenis centraal, en wordt er door ontwikkelingsmanager Marja Mentink ingegaan op specifieke oplossingen en geleerde lessen. Vervolgens zal duurzaamheidsexpert Robert Tersmette ingaan op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zal Machiel Spaan (M3H Architecten), een van de drijvende krachten achter het project Slotlab*, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast.

Arno Boon, directeur BOEi: “Omdat wij inmiddels ruim 500 projecten hebben gerealiseerd, komen er bijna dagelijks vragen binnen vanuit gemeentes, parochies en particulieren. Het lijkt ons daarom, ook vanuit onze rol als POM, een goed plan om middels deze Masterclass andere eigenaren te helpen nadenken over herbestemming en verduurzaming van hun monument. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat bijzondere gebouwen en plekken behouden blijven.”

De Masterclass vindt plaats op woensdagavond 13 juli in de Kapel van de Blokhuispoort met inloop vanaf 18:30 uur. Aanmelden is vanwege het beperkte aantal plekken vereist. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden op www.BOEi.nl/masterclass.