Mariakapel in Hilversumse Clemenskerk gaat weer open

Mariakapel in Hilversumse Clemenskerk gaat weer open

woensdag, juli 24, 2019 - 14:13

Vanaf zondag 28 juli is de Mariakapel bij de Hilversumse Clemenskerk elke zondag van 10:00 tot 18:00 open voor het publiek, voor bezinning. Eigenaar BOEi, de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, heeft de kapel geschikt gemaakt voor ingebruikname met dank aan een bijdrage van de Provincie Noord-Holland. De Hilversumse pastoor Jules Dresmé leent aan de kapel een Mariabeeld uit.

Eerder kreeg de Clemenskerk na jarenlange leegstand al een publieke functie, als trampolinepark Flight Deck 53. De wekelijkse openstelling van de kapel op zondag vormt het sluitstuk van de jarenlange restauratie en herbestemming van het Rijksmonument uit 1914. De kerk werd in 1996 gesloten en vanaf 2010 door BOEi volledig gerestaureerd, waarbij ook de plafondschilderingen boven het koor en de tuinmuren rondom de kerk in oorspronkelijke staat zijn hersteld.

Sinds kort is BOEi ook gestart met het project ‘Mensen Vertellen over Monumenten’ bij de Clemenskerk, met als doel de verhalen rondom het monument te ontsluiten en door te geven (zie ook deze link)