Lancering Twan de Vos Kunstprijs in Wageningen

18 juni 2020

Wageningen, 17 juni 2020 – Op vrijdag 19 juni is het een jaar geleden dat Twan de Vos (30 juni 1961 – 19 juni 2019), Wagenings kleurrijkste kunstenaar, overleed. Om De Vos te herdenken wordt op zijn eerste sterfdag de ‘Twan de Vos kunstprijs’ gelanceerd. De prijs wordt vanaf 2021 jaarlijks toegekend aan een kunstenaar die Wageningen verrijkt met bijzonder werk dat aansluit bij de stijl van Twan: toegankelijk, vrolijk en kleurrijk. Middels de prijs wil initiatiefnemer BOEi, verhuurder van de atelierruimte van De Vos in steenfabriek De Bovenste Polder, Twan De Vos herdenken als mens, ondernemer en kunstenaar.

Arno Boon, directeur BOEi: “De prijs is er ook om Wageningse kunstenaars – jong en oud – uit te dagen en te enthousiasmeren, om positief te zijn en samen te werken. Met de lancering van deze Twan de Vos Kunstprijs houden we de nagedachtenis aan Twan levend en zetten we Wageningen als kunststad op de kaart.”

Robbert Kamphuis, kunstenaar en jurylid: “De jury zal het komend jaar door het Wageningse kunstlandschap sluipen, om vervolgens in 2021 bij verrassing de prijs toe te kennen. Suggesties zijn van harte welkom; aanmelden voor de prijs is niet mogelijk.”

Twan de Vos, geboren op 30 juni 1961 in Tilburg, maakte schilderijen, zeefdrukken en beelden over mensen, hun gevoelens en vooral over hun onderlinge relaties. De onderwerpen van zijn kunst waren alledaags en werden op een directe, humoristische wijze verbeeld.

Meer informatie over de Twan de Vos Kunstprijs is te vinden op www.BOEi.nl/twandevoskunstprijs

Op de foto: Arno Boon van BOEi (links) en Twan de Vos