Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Kerken en kastelen open op Tweede Pinksterdag

25 mei 2023

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, is het de Dag van het Kasteel en de landelijke Open Kerkendag. Genoeg mogelijkheden om eropuit te trekken.

Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Verschillende door BOEi beheerde kastelen stellen de deuren open. Zo worden bij Kasteel Dussen verhalen verteld en zijn er diverse optredens en kinderspelen in het sprookjesbos. Bij Slot Schaesberg in Landgraaf staan de publieksopgravingen centraal. En Landgoed Singraven neemt bezoekers mee naar de 17e eeuw, met gekostumeerde heren en dames. Genoeg bijzonders te beleven dus!

De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? De door BOEi beheerde kerk van Sint Anna ter Muiden opent haar deuren voor rondleidingen. Bij goed weer is tegen een kleine vergoeding ook de toren te beklimmen.

Meer kerken en kastelen uitzoeken voor een bezoek? Kijk op dagvanhetkasteel.nl en openkerkendag.nl