Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Dura Vermeer nieuwe aandeelhouder van BOEi

25 april 2022

Dura Vermeer is per 22 april toegetreden als aandeelhouder van BOEi. Met een investering van € 500.000,- voor een belang van ca. 6% haalt BOEi weer geld op om nieuwe herbestemmingsprojecten te kunnen realiseren.

Dura Vermeer is sinds 1855 een onafhankelijk familiebedrijf met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en installatietechniek. De portefeuilles van Dura Vermeer omvatten ook enkele gebouwen op het gebied van herbestemming en transformatie. De aandeelhouders van BOEi ontvangen geen dividend; het rendement wordt opnieuw geïnvesteerd in herbestemmingsprojecten. Elke aandeelhouder draagt dus wezenlijk bij aan het behoud van Nederlands erfgoed en deelt het idee dat het gaat om het lange termijnperspectief.

Arno Boon, directeur van BOEi: “Wij hebben Dura Vermeer onder andere leren kennen bij de transformatie van de monumentale voormalige Hazemeijer-fabriek in Hengelo voor de stichting Oyfo; een prachtige en actuele herbestemming. Een zeer positieve samenwerking, die nu resulteert in deze stap. Dura Vermeer brengt jarenlange expertise en kennis met zich mee. Niet alleen op het gebied van ontwikkeling en exploitatie maar ook rondom de thema’s duurzaamheid, digitalisering en innovatie, die bij BOEi ook hoog in het vaandel staan. Zo kunnen we over en weer elkaar bevruchten.”

Ronald Dielwart, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer: “Wij zien als Dura Vermeer ook de grote waarde van de bestaande gebouwde omgeving. Zeker in de huidige tijd waarin materialen en grondstoffen schaars zijn, wordt dit steeds belangrijker. Duurzaamheid en circulariteit zijn actueler dan ooit. Daarnaast heeft het erfgoed grote maatschappelijke waarde die we koesteren en wellicht een andere functie in de huidige tijd kunnen geven. Allemaal thema’s die we duidelijk bij BOEi herkennen en waardoor samenwerking met Dura Vermeer een logische stap is. ”

Met het toetreden van Dura Vermeer telt BOEi nu 11 aandeelhouders: AM Wonen, BNG Bank, BPD Europe BV, Dura Vermeer, Green Real Estate, Next Real Estate, Stichting Oranje Fonds, Stichting Vrienden van BOEi, TBI, Vesteda en VolkerWessels.