dbieb genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland 2019

BOEi dbieb

dbieb genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland 2019

woensdag, maart 6, 2019 - 10:51

dbieb in de Blokhuispoort in Leeuwarden is genomineerd voor ‘de beste bibliotheek van Nederland’. Door middel van de verkiezing Beste Bibliotheek wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland en Vlaanderen beschikken over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. 

dbieb heeft een nieuwe bestemming gegeven aan een historisch gebouw, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke vorm en indeling. Het gebouw is getransformeerd tot een moderne, inspirerende plek met veel aangename hoekjes en werkplekken waar men in alle rust kan lezen, werken en studeren. De combinatie van een bibliotheek en horeca geeft een gastvrij en ongedwongen sfeer en biedt op de begane grond reuring en een plek voor ontmoeting.

Het gebouw nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan; dbieb is de meest openbare plek van de stad, wat het mogelijk maakt om deze ontdekkingstocht te ondernemen. Leren omdat je dat wilt, niet omdat dat moet. Jong en oud voelt zich hier thuis en wordt uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen.

In de maand maart kan via dbieb.nl gestemd worden. Een speciale stembutton linkt naar de website van de organisator, waar de stem ingevoerd kan worden.