Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Centrale Markthal Amsterdam open voor publiek

11 mei 2023

De Centrale Markthal in Amsterdam West, een enorm rijksmonument dat al sinds 1934 verborgen ligt op het terrein van het Food Center, gaat deze zomer open voor het publiek met de theatervoorstelling ‘De Ontdekking van de Centrale Markthal’. Acteurs, muzikanten en dansers vertellen samen het verhaal van multicultureel Amsterdam in een multimediale en theatrale ontdekkingstocht.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “De Centrale Markthal is een enorm gebouw midden in de stad, maar bijna niemand is er geweest. Eigenaar BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort gebouwen te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken. Iedereen die nieuwsgierig is naar het grootste geheim van Amsterdam, is welkom dit te gaan ontdekken.”

Erris van Ginkel, theatermaker: “De voorstelling brengt de Centrale Markthal tot leven, zodat bezoekers beter snappen waar ze zijn en wat de betekenis van dit gebouw is geweest. De Centrale Markthal – en de etenswaren die daar werden aangeboden- heeft namelijk een bijzondere rol gespeeld bij de transformatie van Amsterdam tot een multiculturele gemeenschap.”

Kaarten voor de voorstelling ‘De Ontdekking van de Centrale Markthal’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers van de VriendenLoterij. De speeldata zijn: Zaterdag 8 juli, zondag 16 juli, zaterdag 22 juli, zondag 30 juli, zaterdag 5 augustus, zondag 13 augustus, zaterdag 19 augustus en zondag 27 augustus.

Voor meer informatie en tickets: www.erfgoedparade.nl.

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven.