BOEi zoekt verhalen van het Logementsgebouw

Boei zoekt verhalen van het rijksmonument Logementsgebouw, Huisduinen

BOEi zoekt verhalen van het Logementsgebouw

maandag, oktober 22, 2018 - 16:54

Amersfoort, 22 oktober 2018 – BOEi is op zoek naar de verhalen van het Logementsgebouw in Huisduinen. Dit gebouw – ook wel bekend als ‘het Casino’ – wordt op dit moment herbestemd tot het Atlantikwall Bezoekerscentrum. Dit centrum zal zich richten op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Over de naoorlogse geschiedenis is echter niet heel veel bekend en daarom is BOEi, de eigenaar van het gebouw, in Huisduinen met het project ‘Mensen Vertellen over Monumenten’ gestart.

“Wij vinden dat als je een gebouw een nieuwe bestemming geeft, je ook de verhalen van omwonenden en oud-gebruikers moet ontsluiten”, vertelt Jobbe Wijnen, historisch ingenieur bij BOEi. “De geschiedenis van het Logementsgebouw stopte niet na e oorlog en veel tijdgetuigen leven nog. Wij willen weten wat het gebouw betekent voor de mensen die er kwamen. Je kunt denken aan oud-personeel van de Luchtdoelartillerie of de Marine; zulke personen proberen we op te sporen. Maar je kunt ook denken aan omwonenden. Het pand heeft lang leeg gestaan en ik zou het heel aardig vinden te spreken met de Huisduiners die er als kind speelden toen het leeg stond, bijvoorbeeld.”

BOEi wil er voor zorgen dat ook deze verhalen een plek krijgen. Ze zullen worden gepubliceerd op de pagina ‘Mensen vertellen over Monumenten’ van BOEi (www.BOEi.nl/mensenvertellen).

Wie een verhaal of foto’s heeft over het Logementsgebouw kan contact opnemen met Jobbe Wijnen: j.wijnen@boei.nl of ons vinden via de website www.boei.nl.

Over BOEi

BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. .