BOEi wint Gulden Feniks voor transformatie Blokhuispoort

BOEi wint Gulden Feniks voor transformatie Blokhuispoort

woensdag, juni 27, 2018 - 17:27

De restauratie en herbestemming van de Blokhuispoort in Leeuwarden door BOEi is als winnaar uit de bus gekomen voor de felbegeerde NRP Gulden Feniks (categorie transformatie). De Blokhuispoortgevangenis van BOEi was een van de 30 inzendingen voor de categorie Transformatie. De onafhankelijke stichting NRP reikt NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds-)transformatieprojecten van Nederland.

De restauratie en herbestemming van de Blokhuispoort, mede mogelijk gemaakt door o.a. Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslan, het Rijk en de BankGiro Loterij, was een complexe opgave. Het resultaat van dit project werd tijdens de werkzaamheden al duidelijk: het geeft een enorme impuls aan de ontwikkeling van de binnenstad, die dit jaar tevens het centrum van Europa is tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018. De Blokhuispoort is getransformeerd van gesloten gevangenis tot open ‘centrum van Leeuwarden’, terwijl de beslotenheid nog is te ervaren en het verhaal van de gevangenis nog goed zichtbaar is. Een belangrijk ontmoetingspunt in het hart van Leeuwarden, zowel zakelijk als cultureel.

BOEi (eigenaar/ opdrachtgever), TWA (architect) en Bouwgroep Dijkstra Draisma (aannemer) kregen alle drie een award uitgereikt voor hun prestatie in Leeuwarden. Het winnen van de NRP Gulden Feniks is een kroon op het harde werk dat alle partijen de afgelopen jaren geleverd hebben.

De Blokhuispoort ontdekken? Dat kan via de interactieve game Blok Out of via een arrangement op maat.

Bekijk hier de inzending: http://nrpguldenfeniks.nl/nrp-gulden-feniks/inzendingen/herbestemming-de-blokhuispoort-in-leeuwarden-1/

Meer over de Blokhuispoort: http://www.boei.nl/projecten/de-blokhuispoort en http://www.blokhuispoort.frl/