KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

Midzomerfeest op Huize Vincentius

Midzomerfeest op Huize Vincentius

In het vorige verhaal vertelde Wim Verbunt over Carnaval en Koninginnedag in Huize Vincentius. Het was echter een ander evenement dat het grootste spektakel vormde op de instelling en dat was het Midzomerfeest!

Wim Verbunt vertelt:

“In 1980 werd de eerste Opendag in Huize Vincentius georganiseerd. De aanleiding was de opening van het Vincentius-zwembad ‘Het Poeleke’, met beweegbare bodem. Er werden op de Opendag heel veel activiteiten aangeboden voor jong en oud van Udenhout en aan de bewoners met hun familie. Daarnaast waren er optredens van de clubs van Vincentius en van de diverse verenigingen uit Udenhout. Er werden ook bekende artiesten binnengehaald, zoals Gerard van Maasakkers en De Schotjes uit Tilburg. De eerste 10 jaar was er telkens een thema, zoals muziek, sport, kunst, hobby, enz. Bij het thema hobby was er een heuse spoorrails opgezet waar een stoomtreintje rond reed.

Op het 10-jarig jubileum van de Opendag in 1990 werd deze opgenomen in het het Midzomerfeest, een meerdaags evenement voor bewoners, familie en omwonenden. De Opendag kreeg in deze feestweek de naam Ontmoetingsdag, waaraan ook een kindermarkt werd toegevoegd. De woensdag in het Midzomerfeest was de Cliëntenfeestdag met een muzikale brunch in een grote tent, ‘s middags Zeskamp en als afsluiting een grote barbecue met optreden van een muziekgroep.

Op vrijdagavond was er cabaret door het personeel van Vincentius. Daar werden de hoge bomen op de hak genomen en daarna was het feest tot in de late uurtjes. De cabaretgroep is opgericht in 1979 en heeft zeker 30 jaar het publiek vermaakt met hun sketches. Op zondag de Ontmoetingsdag, waar bewoners, familie en de inwoners van Udenhout elkaar ontmoeten. Ondertussen waren er optredens door de diverse vrijetijdsclubs van Vincentius, clubs uit het dorp aangevuld met artiesten. De kindermarkt en diverse spelactiviteiten, voor de kinderen. Vele duizenden bezoekers mochten wij welkom heten.”