Eerbetoon aan een markante erfgoedprofessional | Ubbo Hylkema

In februari 2021 overleed Ubbo Hylkema op 74 jarige leeftijd. Ubbo Hylkema stond alom bekend als een aimabel persoon en een belangrijk voorvechter van het industrieel erfgoed.

Hij was ook van grote betekenis voor de totstandkoming van BOEi. Daarom organiseerden we in de serre van het Onze Lieve Vrouwe ter Eem klooster een herinneringslunch ter ere van deze markante erfgoedprofessional. Aanwezig waren Arno Boon, directeur BOEi, Ab Welgraven, voormalig directeur Nationaal Restauratiefonds, Peter Bouwman, vm controller van BOEi, Peter Nijhof, senior adviseur industrieel erfgoed Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Marcel Overbeek, documentalist voor BOEi. Allen kenden Hylkma vanuit hun huidige en vroege rol in de herbestemming van erfgoed. Voor BOEi waren verder aanwezig Michiel Rohlof en Anne van den Hul.

De video is (vrijwel) integrale weergave van deze lunch, waarmee we hopen Ubbo via anderen aan het woord te laten. De video is onderdeel van de serie ‘Het Fundament. De grondleggers van het herbestemmen’ van BOEi.

Zie ook ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/BOEiherbestemmen

Video: Jobbe Wijnen.
Organisatie: Menje Almekinders
Voorzitter: Arno Boon