KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

BOEi organiseert Monument Masterclasses

BOEi organiseert dit jaar 8 gratis toegankelijke ‘Monument Masterclasses’ voor particuliere en professionele monumenteigenaren, op locaties verspreid door Nederland. Doel is om kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De 8 Monument Masterclasses bestaan uit drie onderdelen. In het eerste half uur staat het gebouw waar de Masterclass plaatsvindt centraal, en wordt er ingegaan op specifieke oplossingen en geleerde lessen. Vervolgens zal duurzaamheidsexpert Robert Tersmette ingaan op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zullen Machiel Spaan (M3H Architecten) en Simone de Waart (Material Sense), de drijvende krachten achter het project Slotlab, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast.

Arno Boon, directeur BOEi: “Omdat wij inmiddels ruim 500 projecten hebben gerealiseerd, komen er bijna dagelijks vragen binnen vanuit gemeentes, parochies en particulieren. Het leek ons daarom, ook vanuit onze rol als ‘professionele organisatie voor monumentenbehoud’, een goed plan om middels deze ‘roadshow’ andere eigenaren te helpen nadenken over herbestemming en verduurzaming van hun monument. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat bijzondere gebouwen en plekken behouden blijven.”

Aanmelden per masterclass is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen per locatie.

 

Programma 14 september: IJsselcentrale Zwolle

18.30 – 19.00 uur inloop met soep en een broodje
19.00 uur start programma: Nick Wolt (ontwikkelingsmanager) – Robert Tersmette – Machiel Spaan
20.30 uur afronding programma
21.00 uur einde avond

Aanmelden voor bovenstaande masterclass is mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@boei.nl onder vermelding van ‘Zwolle’ en uw NAW gegevens. U ontvangt van ons een bevestiging.

Programma 5 oktober: Kantinegebouw ENKA Ede

18.30 – 19.00 uur inloop met soep en een broodje
19.00 uur start programma: Han Wartna (ontwikkelingsmanager) – Robert Tersmette – Simone de Waart
20.30 uur afronding programma
21.00 uur einde avond

Aanmelden voor bovenstaande masterclass is mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@boei.nl onder vermelding van ‘Ede’ en uw NAW gegevens. U ontvangt van ons een bevestiging.

Programma 16 of 23 november (datum nog onder voorbehoud): Slot Schaesberg Landgraaf

18.30 – 19.00 uur inloop met soep en een broodje
19.00 uur start programma: Aryan Klein (projectdirecteur) – Robert Tersmette – Machiel Spaan & Simone de Waart
20.30 uur afronding programma
21.00 uur einde avond

Aanmelden voor bovenstaande masterclass is mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@boei.nl onder vermelding van ‘Landgraaf’ en uw NAW gegevens. U ontvangt van ons een bevestiging.