Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Triceratops horridus deze zomer in de Blokhuispoort

van 11 juli 2024 tot 18 augustus 2024


Onder toeziend oog van het publiek wordt deze zomer het skelet van een triceratops horridus, een iconische planteneter opgebouwd in een pop-up museum bij de Blokhuispoort. Naturalis neemt bezoekers mee in het hele proces van vondst en opgraving naar onderzoek en uiteindelijk tentoonstellen. Onderweg kunnen bezoekers van alles ontdekken over dit imposante dier: waarom heeft de triceratops een snavel, wat is de functie van het nekschild en waarom heeft het maar liefst drie hoorns?

In 2013 deed Naturalis een unieke vondst in Wyoming (VS), er werden maar liefst vijf triceratopsen gevonden. Na jaren van opgraven, prepareren en onderzoeken zijn de dino’s klaar om gepresenteerd te worden aan het publiek. In samenwerking met bibliotheken en lokale natuurmusea is het deze zomer mogelijk om in vijf steden in Nederland, waaronder Leeuwarden, de triceratopsen gratis te bekijken.

De triceratops is van 11 juli t/m 18 augustus te zien in het pop-up museum van dbieb en Natuurmuseum Fryslân in de Blokhuispoort.