Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Poëzie avond in kasteel Dussen op 16 november

van 16 november 2023 tot 17 november 2023


Een avond vol poëzie van Ellen Deckwitz en Coen Willemsen en muzikaal omlijst door harpiste Carina Backhuijs. Een samenwerking van Stichting Poëzie Land van Altena en Stichting Vrienden Kasteel Dussen

Ellen Deckwitz is sinds ze haar entree in de letteren maakte niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens.

Carina Backhuijs heeft een klassieke vooropleiding op de HMD van Codarts te Rotterdam. Om zich meer te focussen op jazz voor de harp volgde zij lessen van onder andere Rembrandt Frerichs, Rosetty de Ruiter en Jeroen van Vliet. Tijdens haar masteropleiding verbreedde zij haar repertoire: pop, fusion. Zij geeft masterclasses aan het conservatorium. Daarnaast speelt zij klassieke muziek.

Coen Willemsen heeft deelgenomen aan de Altena Poetry Slam 2023 en wij zien hem als een aanstormend talent. Hij is student Sociologie in Utrecht. Zijn poëzie is het resultaat van gevoelens, die hij van zich afschrijft en probeert te vangen in woorden. Hij laat daarbij de beelden spreken om zo zijn hoofd te luchten.

Entree: € 17,50 per persoon (met vriendenpas € 14,50) inclusief koffie of thee bij ontvangst en een pauzedrankje. Reserveren kan via de website.