KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

Monument Masterclass Slot Schaesberg

van 23 november 2022 tot 24 november 2022


BOEi organiseert op woensdag 23 november een gratis toegankelijke ‘Monument Masterclasses’ voor particuliere en professionele monumenteigenaren in Landgraaf. Doel is om kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De Monument Masterclass bestaat uit drie onderdelen. In het eerste half uur staat Slot Schaesberg centraal, en wordt er ingegaan op specifieke oplossingen en geleerde lessen. Vervolgens zal duurzaamheidsexpert Robert Tersmette ingaan op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zullen Machiel Spaan (M3H Architecten) en Simone de Waart (Material Sense), de drijvende krachten achter het project Slotlab, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast.

De Masterclass vindt plaats bij Slot Schaesberg met inloop vanaf 18:30 uur. Aanmelden is vanwege het beperkte aantal plekken vereist. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden op www.BOEi.nl/masterclass.