Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee
Rijnkapel Renkum

De Rijnkapel is in 1932 gebouwd onder architectuur van de heer G. Feenstra (1890-1985). De gebrandschilderde ramen zijn ontworpen door de glazenier J.H.E. Schilling. De afbeeldingen op de glas in lood ramen stellen bijbelverhalen voor uit de Bergrede (Mattheus 5). Het roosvenster boven de voordeur verbeeldt een kruis met symbolen brood, wijn, vis, alpha en omega en INRI.

De Rijnkapel bestaat uit een kerkruimte, een bestuurskamer en een keuken.

Nieuwe producten uit de oude Melkfabriek
Verse worst uit de oude Melkfabriek Laude

Aan de beek de Ruiten-Aa bij het Groningse Laude ligt de oude Melkfabriek. In het open landschap van het dal valt het grote industriële monument meteen op. De fabriek in Laude is bekend vanwege de uitvinding van het Laudevat: een kunststof vat voor de kaasbereiding. Stichting Melkfabriek Laude wil de oude fabriek nieuw leven inblazen.

Uitrusten bij Boerderij op ’t Schroat
Uitrusten bij Boerderij op ’t Schroat

Prachtig gelegen in Oosterwolde langs meerdere recreatieve wandel- en fietsroutes, nabij een landgoed met kasteel ligt Boerderij op ‘t Schroat. Deze mooie locatie wordt al jaren gebruikt door ’s Heerenloo voor dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Wandelaars en fietsers kunnen bij hen uitrusten met een kopje koffie of thee.

Vruchtbare vooruitzichten voor Mariënburg
Vruchtbare vooruitzichten voor Mariënburg

Middenin het groen bij het Gelderse Maurik ligt al meer dan honderd jaar een karakteristieke boerderij, ver van de doorgaande weg en omgeven met mysteries. Het verhaal gaat namelijk dat er een ondergrondse tunnel is, die van de monumentale boerderij naar de plaatselijke kapel loopt.

De ingang van deze mogelijke tunnel is tot op heden echter nog niet ontdekt. Om te voorkomen dat de boerderij in de toekomst alleen nog in dit soort mooie verhalen te bewonderen is, voerde BOEi een haalbaarheidsonderzoek uit naar een mogelijke herbestemming.

Romantisch kerkje De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp
De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp

Aan de rand van het historische centrum van het Noord-Hollandse Oudorp staat op een terp een klein kerkje. Vanwege het witte pleisterwerk op de voorgevel wordt de kerk in de volksmond meestal ‘het witte kerkje’ genoemd. De voorzijde van de kerk gaat grotendeels schuil achter een grote monumentale boom. Via een slingerend pad door de voortuin loop je omhoog naar de kerk. Eenmaal boven aangekomen heb je een vrij uitzicht over de weilanden, de begraafplaats en de authentieke dorpskern.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow