Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

BOEi organiseert Monument Masterclasses

BOEi organiseert dit jaar 8 gratis toegankelijke ‘Monument Masterclasses’ voor particuliere en professionele monumenteigenaren, op locaties verspreid door Nederland. Doel is om kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De 8 Monument Masterclasses bestaan uit drie onderdelen. In het eerste half uur staat het gebouw waar de Masterclass plaatsvindt centraal, en wordt er ingegaan op specifieke oplossingen en geleerde lessen. Vervolgens zal duurzaamheidsexpert Robert Tersmette ingaan op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zullen Machiel Spaan (M3H Architecten) en Simone de Waart (Material Sense), de drijvende krachten achter het project Slotlab, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast.

Arno Boon, directeur BOEi: “Omdat wij inmiddels ruim 500 projecten hebben gerealiseerd, komen er bijna dagelijks vragen binnen vanuit gemeentes, parochies en particulieren. Het leek ons daarom, ook vanuit onze rol als ‘professionele organisatie voor monumentenbehoud’, een goed plan om middels deze ‘roadshow’ andere eigenaren te helpen nadenken over herbestemming en verduurzaming van hun monument. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat bijzondere gebouwen en plekken behouden blijven.”

Aanmelden per masterclass is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen per locatie.

Masterclass Landgraaf

De laatste Masterclass van dit jaar vindt plaats op donderdag 23 november bij Slot Schaesberg in Landgraaf. Het programma is als volgt:

18.30 uur inloop met soep en een broodje
19.00 uur start programma: Aryan Klein (projectdirecteur) – Robert Tersmette – Simone de Waart & Ron van den Ouweland
20.00 uur korte rondleiding over het terrein
20.30 uur afronding programma
21.00 uur einde avond

Aanmelden voor bovenstaande masterclass is mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@boei.nl onder vermelding van ‘Landgraaf’ en uw NAW gegevens. U ontvangt van ons een bevestiging.

 

In 2022 heeft BOEi voor het eerst de Monument Masterclasses georganiseerd op diverse BOEi locaties, waaronder de Blokhuispoort in Leeuwarden, het ENKA Kantinegebouw in Ede en het Vincentiusklooster in Udenhout.